Akupunktúra fajtái

Akupunktúra, testakupunktúra

Akupunktúrában vékony acéltűkkel szúrva ingerlik a test felszínéhez közeli akupunktúrás pontokat. Az akupunktúrás pontok a meridiánok és a kollaterálisok mentén helyezkednek el. A meridiánok és kollaterálisok behálózzák az egész szervezetet, összekötik a belső szerveket a test külső szöveteivel, szerveivel, az egész szervezet egységes egészbe kötik: a belső szerveket, végtagokat, bőrt, izmokat, inakat és csontokat. A meridiánok és kollaterálisaik biztosítják a szervezet részeinek összhangját, szabályozva az egész test működését. Az akupunktúra stimulálja a meridiánok és kollaterálisaik keringését. Ha csatornákban és a kollaterálisokban a keringés jó, a szervezet képes regenerálódni, gyógyulni: a szervezet funkciói helyreállnak. Viszont a rossz keringés, a pangás százféle baj okozója lehet. Így a legtöbb betegség kezelhető, mert az akupunktúra  a szervezet saját erőit mozgósítja.

Testakupunktúrás kezeléseket a következő problémák esetén javasoljuk:

Légzőrendszer: Asztma, felső léguti megbetegedések.
Szív-érrendszer: Ritmuszavarok, magas vérnyomás, aranyér
Emésztőrendszer: Fekélyek, gyomorégés, hányinger-hányás, gyomorfájdalom, puffadás, hasmenés-székrekedés
Nőgyógyászat: Menstruációs zavarok, klimax problémák, meddőség
Látás-hallás zavarok
Urológia: Gyulladásos betegségek, vizelési panaszok, prosztata problémák
Idegrendszeri zavarok: Fejfájások, migrén, depresszió, fáradékonyság, alvászavarok
Mozgásszervi megbetegedések: Izom-izületi fájdalmak
Bőrbetegségek: Herpesz
Allergia
Szenvedélybetegségek: dohányzás, elhízás
Fájdalombetegségek: Izületi, reumatikus (nyak, hát, derék, csípő, könyök, váll, könyök, csukló, térd, boka) ín-izomfájdalmak, sportsérülések
Műtét utáni állapotok

Fülakupunktúra

A fülön több mint 200 akupunktúrás pont található, melyek ingerelhetők hagyományos akupunktúrás tűkkel, tartós tűkkel, lézerrel, gyógynövény magokkal. A fülakupunktúra hatékonyan segít testsúlycsökkentésben (csökkenti az éhségérzetet, feszültséget, gyorsítja az anyagcserét, méregtelenít), szenvedélybetegségekben, stresszoldásban, krónikus fájdalmak csillapításában. A tartós tűvel végzett kezelés során 1-1,5 mm hosszúságú egyszer használatos tűk kerülnek beszúrásra, mindennapi életvitelt nem befolyásolják, az alvást nem zavarják.

Lézerakupunktúra, lézerterápia

Az akupunktúrás pontok lézerrel történő kezelése, abszolút fájdalommentes eljárás. Fokozza a sejt regenerációt, javítja a mikrokeringést és az immunműködést. Gyorsítja a vérömlenyek felszívódását, csökkenti a gyulladást, a fájdalmat.

Lézeresakupunktúrás kezeléseket a következőkre  javasoljuk:

Sportsérülések: izomhúzódás, szakadás, ficamok és gyulladások gyorsabb gyógyulására
Izületi, mozgásszervi problémák
Reumatikus bántalmak
Allergia
Herpesz, övsömör
Sebgyógyulás