A test és a lélek egyensúlya – a lélek méregtelenítése

2013-04-08 A test és a lélek egyensúlya – a lélek méregtelenítése Az előző cikkben a szervezetünk fizikai értelemben vett méregtelenítésével foglalkoztunk. Pedig számos elmélet és tapasztalat azt bizonyítja, hogy legalább ennyire fontos a lelkünk megtisztítása, méregtelenítése, amely az elengedés útján lehetséges.

Aki nem szabadul meg a lélek terheitől, például meditációval, annak panaszai gyakran gyorsan visszatérnek, kiújulnak. A testi – lelki egyensúlynak még a méregtelenítés folyamatában is meg kell lennie!

A méregtelenítésre lelkileg is fel kell készülni, egyébként kellő elkötelezettség hiányában hatástalan marad.  A céltudatosan végrehajtott méregtelenítés, más szóval nevezhetjük böjtnek is- kitágítja a tudatot. Akinek sikerül önmagát és az egészségét a középpontba állítani, gyors javulást fog tapasztalni. Megtapasztalhatjuk hogyan születik újjá a szervezetünk, járja át az erő, a frissesség, hogyan töltődik fel energiával. A „belső hang”- mely elnevezést már Paracelsus is használta- utasításait követve mindez könnyen véghezvihető, sőt örömet is okoz! Csak így tisztulhatunk meg tökéletesen.

Kiegészítve egyéb hatékony módszerekkel pl. légzésterápiával, meditációval, szaunázással, masszázzsal, megerősíthetjük a méregtelenítés hatását, s megteremtetjük belső lelki békénket.

A méregtelenítés egyébként hasznos, kiegészítő gyógymód lehet számos betegség terápiájában is, pl. köszvény, magas vérnyomás, cukorbetegség, testsúly problémák.