Fogyás akupunktúrás kezelés segítségével

2012-10-20 Fogyás akupunktúrás kezelés segítségével A hagyományos kínai orvoslás szemszögéből nézve a testsúly problémák alapvetően két okból jönnek létre, egyrészt anyagcserezavar-akár normál táplálék felvétel mellett, másrészt pszichés zavarok következtében.

Az elkülönítést követően kétfajta kezelés közül választhatunk: - testakupunktúrás kezelés-a meridiánok megfelelő pontjaiba helyezünk tűket. Előnye, hogy bármilyen felszínre kerülő egyéb probléma megbeszélhető, kezelhető.

A másik fajta kezelési mód,amikor az egyszer használatos, steril, 1-1,5mm hosszúságú akupunktúrás tűket 7-10 napra a fül meghatározott pontjaiba helyezzük el ragtapaszos rögzítéssel . A tűk a napi életvitelt nem befolyásolják. A fülakupunktúrás kezelés hatékonyan csökkenti az éhségérzetet, a fogyókúra során fellépő feszültséget, gyorsítja az anyagcserét, méregtelenít, a felesleges vizet eltávolítja a szövetekből.

Sokan azt gondolják, hogy az akupunktúrás kezelés önmagában is elegendő a sikeres fogyáshoz, azonban ez így nem teljesen igaz. A sikeres fogyókúrához az akupunktúrás kezelés mellett elengedhetetlen a megfelelő személyre szabott étrend és a rendszeres testmozgás.

Mennyit lehet fogyni akupunktúrás kezelés segítségével?

A fogyás mértéke eltérő, egyénenként változik. A testsúlycsökkenés üteme akkor megfelelő, ha nem haladja meg fél év alatt a kiindulási érték 10%-át. Így fogyás hosszabb időtartamban is fenntartható és a szervezetet sem terheli meg.

Jó esetben egy egészséges életmód kialakításában is hasznos segítség lehet!