Melyek a leggyakoribb hibák a fogyókúrához kapcsolódó diéta során?

2012-12-04 Melyek a leggyakoribb hibák a fogyókúrához kapcsolódó diéta során? Az egyik leggyakrabban elkövetett hiba az egyoldalú táplálkozás, ha túl gyorsan akarunk megszabadulni a felesleges kilóktól és minden nap pl. káposztalevest, hideg salátákat stb. eszünk.

Így  1000 cal alá visszük ugyan a napi bevitelt, azonban lelassul az anyagcsere és ha felhagyunk a diétával, többet hízunk vissza, mint amit leadtunk. A szervezetben kialakuló vitamin, ásványi anyag, nyomelemek hiányának veszélyeiről nem is beszélve.

A reggeli elhagyása nem helyes, ilyenkor egész nap éhesek leszünk és nassolunk. A nassolás pedig egyáltalán nem helyes! Ugyanolyan étkezésnek számít és ezt általában nem vesszük figyelembe. Mi a teendő? Étkezzünk naponta ötször keveset. Ezáltal biztosítjuk a folyamatos tápanyagellátást szervezetünknek, vércukorszintünk egyenletesebb lesz, ezáltal éhségérzetünk is csökkenhet.

A folyadék bevitel elégtelensége a másik gyakori hiba. Általában keveset iszunk. Fogyókúra ideje alatt emelni kell a bevitelt, ha egyéb ellenjavallata nincs napi 2-3 literre is! A víz elengedhetetlenül fontos a normális anyagcseréhez, a kalória elégetéséhez. Gyakran megfeledkezünk arról, hogy gyümölcslevek, üdítők, az alkohol nagyon sok energiát tartalmaznak.

A naponta történő testsúlymérés szintén nem követendő példa. Gyakran okoz csalódást és nem ad pontos információt –főleg ha a fogyókúrához testmozgás is társul, ami pedig elengedhetetlen a sikerhez!

Ön követte már el a fenti hibák valamelyikét?

Ebben segíthet Önnek az akupunktúrás kezelés mellett a személyre szabott étkezési tanácsadás. Az akupunktúrás kezelést igénybe vevő, fogyni vágyó paciensekkel részletesen megbeszéljük étkezési szokásaikat, milyen étkezési hibák játszanak szerepet az elhízásukban. Mikor – mit - mennyit tanácsos enni.
 Az akupunktúra segítségével történő sikeres fogyókúrának mindezek nagyon fontos részét képezik.

Kapcsolódó cikkünk:

Fogyás akupunktúrás kezelés segítségével