Tavaszi méregtelenítés

2013-04-02 Tavaszi méregtelenítés A méregtelenítést a keleti orvoslás minden évszakváltáskor javasolja, de leghatékonyabban ilyenkor tavasszal végezhetjük – így húsvét után különösen aktuális- mert a tavasz, akár a természetben az újjászületés ideje!

A szervezetünkben télen felhalmozódott méreganyagok eltávolításának segítése érdekében kerüljük el az előre elkészített ételeket - konzerveket, fagyasztott, vagy adalékanyagokat tartalmazó élelmiszereket.  Ne fogyasszunk tejtermékeket, sajtot, joghurtot, stb. Kerüljük az olajban sülteket, a finomított cukorral készített ételeket, csakúgy, mint az élesztővel készített kenyeret.

Mit fogyaszthatunk?  

A Hagyományos kínai orvoslás szerint a könnyű, friss, főtt, meleg vegetáriánus ételek kiválóan megfelelnek ebben a néhány napban! Fogyasszunk frissen főtt leveseket, főzelékféléket, zöldségeket, gabonaféléket. Előnyben részesíthetjük a tisztító hatású gyümölcsöket: alma, körte, ananász, papaya, zöldségeket: kelbimbó, káposzta, zeller, gabonákat: barnarizs, árpa. A fűszerek, mint a kurkuma, gyömbér, koriander, édeskömény segítik a méreganyagok szervezetből való távozását. 

Nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása!

Legalább ennyire fontos az étkezés módja is: mindig ugyanabban az időpontban együnk, délben fogyasszuk el a legtöbb ételt, ne nassoljunk étkezések között. Kerüljünk el ilyenkor más tevékenységet pl. újságolvasás, telefonálás.

Valamint még egy fontos szabály: pihenjünk sokat! Este legkésőbb 10 órakor feküdjünk le.

Mozogjunk minden nap. Erre legkiválóbb a könnyű séta. Javítja az emésztést, a méreganyagok kiürítését, a légző rendszer működését.

Nem utolsó sorban ne feledkezzünk el megemlíteni, hogy egy megfelelően végzett méregtelenítő kúra nagymértékben javítja a kínai orvoslás - az akupunktúra hatékonyságát!