Akupunktúrás kezelés

Az akupunktúrás kezelés első lépése:

Diagnózis felállítása

Az első akupunktúrás kezelés megközelítőleg egy órát vesz igénybe. Az akupunktúrás kezelés első negyedében felállítjuk a diagnózist, melyet a személyre szabott akupunktúrás kezelés követ. A diagnózis felállítása a hagyományos kínai orvoslás elvei alapján a négy vizsgáló módszerrel történik, melynek során a beteg részletesen beszámol panaszairól. Természetesen a már meglévő orvosi leletek ,dokumentáció áttanulmányozására is sor kerül.

Az akupunktúrás kezelés második lépése:

A megfelelő akupunktúrás kezelés kiválasztása. 

Testakupunktúra, Fülakupunktúra, Lézerakupunktúra

Az akupunktúrás kezelés harmadik lépése:

Akupunktúrás pontok meghatározása.

A diagnózis felállítása utána az akupunktúrás pontok meghatározása következik. Az akupunktúrás kezelés előtt  bőrfertőtlenítésre következik.

Az akupunktúrás kezelés negyedik lépése:

Az akupunktúrás tűk beszúrása.

A meghatározott akupunktúrás pontokba steril, egyszer használatos antiallergén fémötvözetből készült tűk kerülnek beszúrásra. Ez általában minimális fájdalommal jár, betegek gyakran éreznek bizsergést, feszülést, melegséget. A tűk körülbelül 20-25 percig maradnak bent, majd eltávolításra kerülnek.

Lézeres kezelés elvégzése.

A lézerakupunktúra során az akupunktúrás pontokat lézerrel kezeljük, tehát tű és abszolút fájdalommentes eljárás.

+ 1 lépés:

Életmódi tanácsok.

Szükség illetve igény esetén javaslatot kap a beteg életmódbeli változtatásokra, táplálkozásra, táplálékkiegészítő-gyógynövények alkalmazására.